کتاب آرمان نامه یکی از بهترین کتابهایست که تا به امروز خوانده ام

کتابهای کمی هستند که تاثیر گذاریشان ادامه دار است من فکر می کنم آرمان نامه کتابیست که از نسل ما برای نسل های آینده باقی خواهد ماند همانگونه که کلیله و دمنه و یا شاهنامه و بوستان و گلستان باقی ماندند .
این کتاب که به زحمت آقای همدانی جمع آوری شده ، مجموعه مدونی است از سخنان حکمت آموز ارد بزرگ . آرمان نامه آرمان مردم ایران است . مردمی که پاکند و دل در هوای میهن دارند .

ارد بزرگ Orod Bozorg

اصلیت ارد بزرگ اندیشمند و متفکر برجسته ایران زمین از شهر شیروان در خراسان شمالیست او همانند نیاکان این منطقه ی زیبا ( اشکانیان و پارتها ) دارای اندیشه هایی آزادیخوانه و میهن پرستانه است که این مسئله باعث شده است کتاب آرمان نامه پر خواننده ترین کتاب حال حاضر ایران باشد .

کتاب آرمان نامه ارد بزرگ  arman nameh

برای دانلود و دریافت کتاب نفیس آرمان نامه که در بر گیرنده اندیشه های ارد بزرگ است اینجا کلیک کنید

دانلود دانلود - KB ۵۸۱

فرمت : PDF

تعداد فصل ها : ۱۱۳ فرگرد

تعداد جملات : ۷۴۵ فرمان

تعداد صفحات : ۱۴۱ برگ

برای مطالعه کتاب آرمان نامه بر روی صفحه وب اینچا کلیک کنید .

دوستانی که کتاب آرمان نامه را برای استفاده در موبایل می خواهند به اینجا کلیک کنند .


——————————-

فرزانه شیدا شاعر و پژوهشگر ایرانی مقیم نروژ شهر اسلو ، بر اساس کتاب آرمان نامه ارد بزرگ کتابی یازده جلدی را به رشته تحریر در آورده که هم اکنون جلد نخست آن در دسترس عموم قرار گرفته است ، این مجموعه کتابها بررسی ریشه ی و روان شناختی بر آرمان نامه ارد بزرگ دارد همراه با دهها رفرنس و حتی شعر هایی از خود پژوهشگر و صاحب اثر برای تشریح و تفسیر بهتر آرمان نامه که شامل ۱۱۳ فرگرد و ۷۴۵ فرمان می باشد .
فرزانه شیدا در جلد نخست کتاب بعد سوم آرمان نامه ارد بزرگ به بررسی ۱۴ فرگرد می پردازد .

جلد اول کتاب

برای مطالعه جلد اول کتاب "بعد سوم آرمان نامه ارد بزرگ" به قلم فرزانه شیدا اینجا کلیک کنید


——————————-

شکوهه عمرانی مترجم و محقق کشورمان که مقیم شهر برن سوئیس است و این روزها از سوی برخی از انجمنهای سوییسی نامزد انتخابات پارلمانی این کشور می باشد برگزیده ایی از جملات آرمان نامه ارد بزرگ را به زبان فرانسه برگردانیده که مورد استقبال عمومی واقع شده است .

برگزیده ایی از جملات کتاب آرمان نامه به زبانهای فارسی و فرانسه به انتخاب و ترجمه شکوهه عمرانی

برای مطالعه برگزیده ایی از جملات کتاب آرمان نامه به زبانهای فارسی و فرانسه به انتخاب و ترجمه شکوهه عمرانی اینجا کلیک کنید




زهرا کاتب در سایت تک برگ در مورد آرمان نامه ارد بزرگ می گوید :

«آزادی باجی به مردم نیست ! چرا که مال و داشته آنهاست»
این سخن از آن مردیست که برای بسیاری از جوانان نسل امروز الگو بوده و سخنانش حامل بغضها و درد های آنهاست .
ارد بزرگ در کتاب «آرمان نامه» مو به مو پرسش ها ، مشکلات و مصیبتهای نسل امروز را پاسخ می گوید .
از ریش سفیدانی می گوید که همانند « سقفی بر خانه نسل امروز » هستند و اینکه « زنجیره نسلهایند »و وظایف بسیاری بر دوش دارند . و از آزادی
که نهایت آرزوی بشر است می گوید : «رهایی و آزادی ، برآیند پرستش خرد است و دانایی »
از آزادیخواهان تجلیل می کند و می گوید :« پرهای خون آلود برآزندگان نقش زیبای آزادی آیندگان است » آزادی و پرستش میهن را راهی برای پیشرفت ما می داند و می گوید :« میهن پرستی و آزادیخواهی کلید درمان بسیاری از ناراستی هاست »
و هشدار می دهد که :« آنگاه که آزادی فدای میهن پرستی می شود و وارون بر این میهن پرستی فدای چیزهای دیگر ، کشور رو به پلشدی می گرایید و درد » ارد بزرگ شجاعانه یک به یک عقایدش را می شکافد و نکته به نکته با مخاطب در میان می گذارد و در مورد میهن اینچنین می گوید :« میهن پرستی هنر برآزندگان نیست که آرمان آنان است » او کار را در همین جا رها نمی کند و ختم کلامش بسیار محکم است و می گوید :« آنکه به سرنوشت میهن و مردم سرزمین خویش بی انگیزه است ارزش یاد کردن ندارد » آزادیخواهی و میهن پرستی دو رکن و ستون اندیشه او محسوب می شود اینچنین فکری بر سراسر کتاب آرمان نامه سایه افکنده است . به خود بر می گردم به گذشته می نگرم به راهی که آمده ایم و آینده که چگونه مسیری خواهد بود و به آرمانهای ملت خویش ، آرمانهایی که برای غرب بسیار سنگین است و از هم اکنون با جعل اسامی ایرانی و ساختن فیلمهای 300 و اسکندر مقدونی و مواضع ضد ایرانی هویت تاریخی و فرهنگی ما را هدف قرار داده اند .
دشمنی آنان بیش از آنکه با نظام حاکمیتی ایران باشد دشمنی با هویت ملی و تاریخی ماست . آنها همواره از خروشیدن و برآمدن دوباره این ملت ترس و واهمه داشته اند . ارد بزرگ مستقیما به ما همان سو را نشان می دهد همان جایی که باعث سربلندی کشور ما در طول تاریخ بوده است . او از آرمان خواهی می گوید :« به جای خود کم بینی و آرمان گریزی ، پای در راه نهیم که این تنها درمانگر دردهای زندگی ست »
و از شرایط امروز و فاصله تا هدف می گوید :« میان گام نخست و آرمان بازه ای نیست ، آنچه داریم اندازه نیروی کنونی ماست » و نهیب می زند :« کمر راه هم در برابر آرمان خواهی برآزندگان خواهد شکست » او می داند جوان و دودمان آهنین ایرانی می تواند و در نهاد خود چنین قدرتی دارد که می گوید :« مردمان توانمند در میان جشن و بزم نیستند . آنها در هر دم به آرمانی بزرگتر می اندیشند و برای رسیدن به آن در حال پیکارند »
آزادی و عشق به میهن را نهایت این راه می داند و آرمانی والا . آرمانی که نباید گم شود ، آرمانی که وظیفه همه است و می گوید :« مهم نیست تا چه میزان رشد کرده ایم ، مهم این است که از آرمان هایمان دور نشده باشیم »

"ارد بزرگ" Orod Bozorg


ارد بزرگ تجلی تاریخی پر شکوه است در فرگرد سرآمدان کتاب آرمان نامه می گوید :« کورش نماد فرمانروایان نیک اندیش است و نام او می ماند ، چرا که از راستی و کمک به آدمیان روی برنگرداند » اندیشه او همراز داستانهای شاهنامه است و خرد برایش شرط اول است همان خردی که در فرگرد آرمان به آن اشاره می کند و می گوید :« آدمهای آرمانگرا هنگامیکه به نادرست بودن آرزویی پی می برند بر ادامه آن پافشاری نمی کنند » او فردوسی را راوی یک داستان ساده نمی داند و شاهنامه را بسیار فراتر از حماسه ایی ادبی می داند و می گوید :« ایرانیان نیک نامی و پاکی تبار گذشتگان خویش را در شاهنانه فردوسی می بینند و در هر دودمانی که باشند برآن راه خواهند بود » براستی کدام یک از روشنفکران این سرزمین تا این حد حساب خود را با تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین روشن کرده اند بسیاری از آنها یا دچار تجدد شدند و یا گرفتار سحر کلام و آنچه پنهان ماند مظاهر بسیار روشن و آشکار ملت سرافراز ایران بود .
تنها نام انسان غیر ایرانی آرمان نامه نام مهاتما گاندیست :« بارزترین و گرامی ترین گرایش گاندی ، میهن پرستی او بود »
در عرصه سیاست جهانی هزاران نام برای گفتن وجود دارد اما ارد از گاندی سخن می گوید و کنش اجتماعی و سیاسی او را یادآور می شود . آرمانی که توانست کشور هفتاد و دو ملت را از دست استعمار پیر نجات بخشد . ارد بزرگ اهل فریاد و جدل نیست او می گوید :« پرداختن به ریشه ها ، کار ریش سفیدان و اهل دانش است » و براستی او یک شکافنده و اندیشمند است کسی که بدنبال خرد است و نه بلواهای سیاسی و … او به تاریخ گره خورده است و خود چه جالب می گوید :« آدمها میوه های درختانی هستند که ریشه ای از دیرینه دارند »
در طی سالهای گذشته کمترین گفتگو و صحبتی از او با رسانه ها دیده و یا شنیده ایم . شاید اصلا او به رسانه ها آنگونه که عده ایی برایش سینه چاک می دهند نمی نگرد و می گوید :« رسانه تنها می تواند پژواک ندای مردم باشد نه اینکه به مردم بگوید شما چه بگویید که خوشایند ما باشد »
پژواک مردم برای او بسیار مهمتر از آنچه وجود دارد می باشد .
و این همان آزادی است که ارد بزرگ از آن یادها کرده است . آنگاه که توده مردم به شکل های مختلف حرفهای خودشان را بزنند موجب گسترش و رشد آگاهی های یکدیگر در هر زمینه ایی می گردند . پس باید ندای مردم را شنید و مسیر را برای کاستن دردها و مشکلات فراهم نمود . برای این بزرگمرد ایرانی آرزوی طول عمر و سعادت بیشتر می کنیم . منابع به ترتیبی که در متن بود : * فرگرد آزادی - فرمان نخست
* فرگرد ریش سفید – فرمان هشتم
* فرگرد ریش سفید – فرمان ششم
* فرگرد آزادی - فرمان دوم
* فرگرد برآزندگان – فرمان سیزدهم
* فرگرد میهن – فرمان سیزدهم
* فرگرد میهن – فرمان دوازدهم
* فرگرد برآزندگان – قرمان هفدهم
* فرگرد میهن – فرمان نهم
* فرگرد آرمان – فرمان دهم
* فرگرد آرمان – فرمان شانزدهم
* فرگرد آرمان – فرمان هفدهم
* فرگرد آرمان – فرمان دوم
* فرگرد آرمان – فرمان ششم
* فرگرد سرآمدان – فرمان دوم
* فرگرد آرمان – فرمان هیجدهم
* فرگرد سرآمدان – فرمان نخست
* فرگرد سرآمدان – فرمان چهارم
* فرگرد ریشه ها – فرمان دوم
* فرگرد ریشه ها – فرمان پنجم
* فرگرد رسانه – فرمان دوم


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.