سایت نابودی وجدان : با آرامش و شادی بیشتر عمر کنیم

در گذشته مردم معتقد بودند که آدم‌های خوب عمر کوتاهی دارند. این‌باور در قرن‌های ابتدایی رشد پیدا کرده بود.
در آن زمان کودکان بسیاری می‌مردند و انسان‌ها به‌راحتی با یک عفونت ساده جان می‌سپردند. اما آیا به‌راستی رابطه‌ای میان شخصیت‌ و سلامت وجود دارد؟ برپایه مطالعات علمی، اثبات این امر که افکار مثبت یا منفی می‌تواند روی سلامت فرد تاثیرگذار باشد با دشواری‌هایی همراه است اما هنوز دانشمندان در پی اثبات این قضیه هستند.


همه ما خواهان آن هستیم که از زندگی شاد و آرام برخوردار باشیم. به علاوه دستیابی به طول عمر بیشتر کیمیایی است که در طول سالیان متمادی همه به نوعی در جست وجوی آن بوده ایم. رسیدن به این هدف چندان دور از دسترس نبوده و احتیاج به هیچ جادو و اعجازی هم ندارد، کافی است اندکی به جسم و ذهن خود بیشتر توجه کنیم تا بتوانیم با تأمین سلامت هر دوی آنها، به راز طول عمر پی ببریم، این کار هم میسر نمی شود مگر بکوشیم با توجه به تغذیه مناسب و تمرینات ذهنی لازم، خود را از نظر جسمی و ذهنی تقویت کنیم، بنابراین زندگی آن قدر باارزش هست که برای هرچه لذتبخش تر کردن آن بیشتر بکوشیم. با رعایت این دستورالعمل ها و استفاده از آنها می توانید علاوه بر داشتن سلامت ذهنی و جسمی، از طول عمر بیشتری برخوردار شوید.
رازهای طول عمر لذتبخش
سیگار نکشید.
تغذیه خوب داشته باشید.
فعال، پویا و سرزنده باشید.
به اندازه کافی بخوابید.
سلامت جسمانی خود را به شکل منظم و مرتب چک کنید (با آزمایش های مرتب و منظم سالانه از سلامت جسمانی خود مطمئن شوید)
ورزش، نرمش و تفریحات سالم را فراموش نکنید.
از سلامت ذهن و فکر غافل نشده و به احساسات و هیجانات خود توجه داشته باشید.
البته ممکن است این کارها زیاد آسان به نظر نرسد، اما اگر هم این گونه باشد ارزش آن را دارد که امتحانشان کنید. در واقع با افزایش سن، بدن بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ها قرار می گیرد، اما هیچکس هم نمی تواند از قبل عوارض خاصی را برای سنی خاص در نظر بگیرد، بنابراین اگر در حفظ سلامت خود بکوشیم با افزایش سن هم احتمال خطر ابتلا به بیماری های سخت و مزمن کمتر خواهد شد.
برخورداری از یک زندگی طولانی، همراه با سلامت و به دور از بیماری، چشم اندازی است که بیشتر ما انتظار به دست آوردن آن را داریم.

همچنین شواهد بسیار زیادی وجود دارد که انسان‌های منظم، دارای ثبات اجتماعی و خوش‌بین، خیلی کمتر از افراد تنها، بدبین و ناراضی از زندگی، در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف و در نهایت مرگ قرار می‌گیرند. تحقیقات گویای این مطلب هستند که خوش‌بینی، در نهایت زندگی طولانی‌مدتی را برای شما به ارمغان می‌آورد، هرچند آن را تضمین نمی‌کند. طی تحقیقاتی که طی 23‌سال توسط دانشگاه «ییل» و «میامی» در «اوهایو» انجام شد این نتیجه به دست آمد که افراد بالای 50سالی که به افزایش سن خود با یک دید مثبت و به عنوان یک تجربه شیرین نگاه می‌کنند به طور متوسط تقریبا 5/7سال بیشتر از دیگران، زندگی می‌کنند. البته محققان عوامل مختلفی از قبیل نژاد، جنسیت، میزان سلامتی، طرز تفکر و تنهایی را نیز در نظر گرفتند.

متخصصین قلب وعروق معتقدند نوع شخصیت افراد در بروز بیماری های قلبی موثر است به طوری که افراد عجول و منضبط بیشتر سکته قلبی را تجربه می کنند.
دکتر منوچهر قهرمانی گوید: نوع شخصیت و رفتار افراد علاوه بر سایر عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی در این بیماری موثر است به نحوی که افراد عجول و منضبط که در انجام کارها شتاب می‌ورزند و دارای حساسیت و خودخوری هستند نسبت به افرادی که خونسرد و وقت شناس هستند، بیشتر دچار بیماری‌های قلبی می شوند.
وی گفت: همچنین افراد عجول بنا بر استرس بیشتری که از محیط دریافت می کنند، معمولا دخانیات بیشتری نیز مصرف می کنند که این مساله باعث می‌شود آمادگی بیشتری برای ابتلا به خطرات حمله قلبی داشته باشند.
به گفته وی، کسی که در همه عمر سه نخ سیگار کشیده باشد 3 برابر کسی که سیگار نکشیده در معرض سکته قلبی قرار دارد.

تحقیقات دیگری نیز در ارتباط با خوش‌بینی و افزایش طول عمر وجود دارد. محققان مرکز مطالعات «مایو» زندگی و خصوصیات اخلاقی 447 نفر را طی 30سال مورد بررسی قرار دادند. کسانی که به عنوان «خوش‌بین» نامگذاری شده بودند نصف افرادی که «بدبین» یا تلفیقی از «هر دو» بودند به مرگ‌های ناگهانی دچار می‌شدند. همچنین این افراد همزمان با افزایش عمر، مشکلات کمتری در مورد سلامت فردی خود پیدا می‌کردند، محدودیت‌هایشان کمتر بود، دردهای کمتر و انرژی بیشتری نسبت به دو گروه دیگر داشتند.

در مطالعه‌ای به نام «نیمه پر یا خالی لیوان؟» پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که خوش‌بینی به این معنا که مردم وقایع زندگی‌شان را برای خود یا سایرین تعریف‌کنند باعث می‌شود تا در مقابل بیماری قلبی در حد بسیار زیادی مصونیت پیدا کنند. این مورد در کلام ارد بزرگ هم دیده می شود زندگی رنج و درد نیست هدیه ایی است برای شاد بودن . مادر گیتی جام زهر بر دهان کودک خویش تمی گذارد او می پروراند برای بهروزی و خوشبختی . همچنین افراد خوش‌بین خیلی سریعتر از بدبینان پس از عمل باز قلب بهبودی حاصل می‌کنند. احساسات منفی‌گرایانه و بدبینی مزمن را باید به عنوان عاملی در افزایش بیماری‌های قلبی در نظر گرفت.

در این قسمت راه‌هایی ذکر شده که ثابت می‌کند اخلاق و ویژگی‌های فردی در سلامت و طول عمر افراد دخیل هستند. عصبانیت و ناامیدی‌های مزمن منجر به مصرف دخانیات یا استفاده از سایر غذاهای ناسالم می‌شود. یک فرد خوش‌بین با اراده محکم‌تری قدم در راه ترک عادات ناشایست می‌گذارد. یا سعی می‌کند به‌هیچ‌وجه به آنها معتاد نشود. این خوش‌بینی است که باعث می‌شود فرد در جست‌وجوی مشاور پزشکی و پیروی از او باشد. او راهی را برمی‌گزیند که از آن طریق خود را از دچارشدن به بیماری‌های مختلف دور نگه دارد. این امکان هم وجود دارد که خوش‌بینی روی سیستم دفاعی بدن تاثیر مثبت گذاشته و آن را تقویت کند. البته تحقیقات انجام‌شده در این زمینه تا این لحظه نتایج مستدلی را پیرامون این مطلب ثابت نکرده‌اند.

باید توجه داشت که در کنار خوش‌بینی عوامل دیگری نیز در نظر گرفته می‌شوند. از آنجا که شخصیت انسان‌ها از همان زمان تولد و در دوران کودکی شکل می‌گیرد، گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا پژوهش‌های خود را در سال‌1920 بر عده‌ای کودک شروع کردند. نتایج این تحقیقات حیرت‌انگیز بود. کودکانی که از همان آغاز کودکی از وجدان خود استفاده می‌کردند و تقریبا بچه‌های وظیفه‌شناسی بودند در دوران زندگی خود با مشکلات و بیماری‌های کمتری برخورد می‌کردند. وجدان و وظیفه‌شناسی در این پژوهش‌ها براساس خصوصیات اخلاقی زیر تعریف شده بود: نظم شخصی، توانایی توکل‌کردن، بیم و هراس، ارزش‌قائل‌شدن و آرزوی رسیدن به اهداف.

حتی اثبات شده که دارا بودن این خصوصیات در زندگی خیلی بیشتر از خوش‌بینی‌ به شما کمک می‌کند و سبب می‌شود تا سراسر عمرتان سالم و سرزنده زندگی کنید. شاید خوش‌بینی هم جزئی از وجدان و ضمیر ناخودآگاه هر شخص باشد. نمی‌توان گفت که فکرکردن قبل از انجام عمل که یکی از پیش‌نیازهای وجدان سالم است، همان خوش‌بینی محسوب می‌شود. اما وجدان می‌تواند پایه و اساس خوش‌بینی را برای فرد فراهم آورد.

خوش‌بینی بیش از اندازه یا پیروی از وجدان بیش از حد لازم نیز بی‌فایده است و عواقب خاص خود را به همراه دارد. خوش‌بین‌بودن کورکورانه شما را به دردسر می‌اندازد و بدبینی نیز به نوبه خود فوایدی را به همراه دارد؛ اگر از سانحه رانندگی بترسید، آنگاه با احتیاط رانندگی می‌کنید؛ اگر از سرماخوردگی دل‌ خوشی نداشته باشید، از خودتان بهتر مراقبت می‌کنید تا سرما نخورید.

در این قسمت یک سؤال مهم مطرح می شود؛ «آیا خوش‌بینی باعث بهبود وضعیت سلامت افراد می‌شود یا افراد سالم خوش‌بین می‌شوند؟» در این قسمت فاکتورهای داخلی را هم باید محاسبه کرد؛ تحصیلات، نژاد، عوامل وراثتی، جنسیت، دسترسی به فناوری‌های نوین پزشکی و از همه مهم‌تر ثروت، همچنین گفته می‌شود چیزی به عنوان شانس هم در این زمینه کاربرد دارد.

بنابراین خوش‌بینی یکی از عوامل مهمی است که باید زمینه رشد و شکوفایی را برای آن فراهم آورد. یک فرد بدبین به‌شدت نیاز به شادی و خوشحالی دارد. اگر شما خواستار عمر طولانی به همراه سلامت کامل هستید باید ببینید تا چه حد خوش‌بین یا بدبین هستید.

شاید شما به طور ذاتی انسانی چندان آفتابی نباشید، شاید کودک باوجدان و وظیفه‌شناسی نبوده باشید، اما باز هم جای امیدواری وجود دارد آن هم برای ایجاد خوش‌بینی. هیچ وقت برای تغییر و تحول دیر نیست. همه ما می‌توانیم از زندگی نهایت لذت را ببریم. بنابراین بیشتر مراقب خودتان باشید، درست غذا بخورید، سیگار نکشید و نرمش روزانه را نیز فراموش نکنید. حتی اگر شما خیلی خوش‌بین هستید و در زمان کودکی رفتار بی‌نظیری داشته‌اید، باز هم انجام این موارد در زندگی به شما کمک می‌کند.



براساس یافته های مرکز کنترل بیماری ها، تمرین کردن رفتارهای سلامت بخش می تواند از ابتلا به بیماری ها جلوگیری کرده یا عوامل مؤثر در بروز بیماری های کشنده را کنترل کند. سن، نقش زیادی در این زمینه ندارد؛ یعنی در هر سن و سالی که باشید می توانید الگوی رفتاری سالمی برای نوع تغذیه و روش زندگی کردن خود اتخاذ کنید. در واقع سبک زندگی شما بیشترین تأثیر را در میزان سلامت و چگونگی حفظ آن دارد و این که چطور بتوانیم از طول عمر بیشتری برخوردار باشیم، دقیقاً در ارتباط مستقیم با همین موضوع است.
این عوامل به شما کمک می کند که سبک زندگی خود را از لحاظ کیفی بهبود بخشید:
باز هم سیگار نکشید. سیگار نکشیدن موجب می شود احتمال ابتلا به انواع سرطان ها، حملات قلبی و بیماری های ریوی کاهش یابد.
توانایی بویایی و چشایی خود را تقویت کنید و نسبت به اطراف خود هوشیار باشید. برای نسل های جوان تر یک مدل مثبت و نمونه باشید (نمونه ای سالم از زندگی سالم؛ تغذیه سالم در کنار ذهن سالم!)
تغذیه سالمی داشته باشید. پیروی از رژیم غذایی صحیح و ورزش کردن را هرگز فراموش نکنید. غذای سالم و مفید به بدن شما سوخت می رساند، زیرا بدن برای فعالیت به سوخت سالم نیاز دارد و تبعیت از رژیم غذایی صحیح مانند این است که باک بنزین ماشین تان را هیچگاه بدون سوخت مناسب باقی نگذارید.
آگاهانه انتخاب کنید. غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی لازم را به بدن شما برساند. غذا باید آن قدر به شما انرژی بدهد که علاوه بر تأمین قوای جسمانی به تأمین و بازسازی قوای تحلیل رفته تان هم کمک کند.
فعال، پویا و خلاق باشید. فعالیت و شور و شوق زیاد برای بهره مندی از تک تک لحظات زندگی نیاز به سن و سال خاصی ندارد، شما در هر سنی که باشید می توانید لحظاتی شیرین را تجربه کنید؛ مشروط بر این که خودتان بخواهید و در واقع آن را از درون خود به بیرون منتقل کنید، نه این که همیشه منتظر وقوع حادثه ای باشید تا بتوانید اندکی شور و هیجان به خرج داده یا خلاقیتی از خود نشان دهید. در واقع بیشترین خلاقیت شما وقتی نمود پیدا می کند که بتوانید در شرایطی که انتظار آن نمی رود، فعال و سر زنده باقی بمانید. تحقیقات نشان می دهد طول عمر افرادی که نسبت به زندگی علاقه و شور و شوق بیشتری نشان می دهند، بیش از افرادی است که دائم کسل و ناامید در گوشه ای کز کرده اند و امیدوارند بالاخره روزی شادی، زنگ خانه آنها را به صدا دربیاورد.
وزنتان را کنترل کنید. کنترل وزن یکی از مهم ترین عوامل برخورداری از سلامت و درنتیجه زندگی سالم و طول عمر بیشتر است. هنگامی که نمی توانید به وزن مناسب دست یابید، علاوه بر اینکه ذهن خود را همیشه درگیر کاهش وزن می کنید، سلامت خود را هم به مخاطره می اندازید، بنابراین یک بار برای همیشه اراده کنید و بکوشید با انتخاب یک رژیم غذایی صحیح با اضافه وزن خود برای همیشه خداحافظی کنید.
علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهید. در موقعیت های سخت و تنش زا با پرداختن به اموری دیگر، ذهن خود را از مشکلات و مسائل منحرف کنید. باور داشته باشید شما چه افسرده و چه قوی، مقاوم و پایدار باشید روزهای زندگی تان سپری می شوند و می گذرند، اما اگر خودتان به استقبال غم و غصه نروید، آنها هم زودتر شما را رها خواهند کرد. به علاوه وقتی روحیه خود را نبازید و شجاعت بیشتری از خود نشان دهید، بهتر می توانید مشکلات تان را حل کنید.
*از استرس رهایی یابید. تحقیقات نشان می دهد افرادی که آرامش بیشتری دارند، نسبت به اشخاصی که دائم مضطرب و نگران هستند، کمتر در معرض بیماری قرار دارند. به عنوان نمونه افراد آرام و غیرمضطرب توانایی های بیشتری در غلبه بر سرماخوردگی و سایر بیماری ها دارند.
برای استحکام عضلات و استخوان های خود بکوشید. شما می توانید با برخورداری از تغذیه سالم از استخوان بندی محکمی برخوردار شوید و استخوان های شما زمانی استحکام کافی خواهند داشت که بتوانید عضلاتتان را هم کاملاً ورزیده و قدرتمند نگاه دارید. برای رسیدن به این هدف باید ضمن تغذیه صحیح (خوردن لبنیات، حبوبات، سبزیجات، سویا و میوه های فصل)، از ورزش کردن غافل نشوید. پرداختن به ورزش هایی مانند یوگا علاوه بر اینکه سلامت شما را تضمین می کند، موجب می شود ذهنتان کمتر به طرف مشکلات منحرف شود. در واقع یوگا به نوعی موجب می شود که مهار ذهن شما در اختیارتان باشد.
خواب کافی داشته باشید. شما باید به طور معمول شبها هفت تا هشت ساعت بخوابید. به منظور برخورداری از خواب کافی، برای خود جدول زمانی دقیقی ترسیم کنید و در آن ساعت هایی را که نتوانسته اید خواب خوبی داشته باشید یادداشت کنید. بعد به بررسی علل آن بپردازید و ببینید چه عواملی موجب می شود نتوانید شب ها خوب بخوابید. به علاوه، قبل از خواب از خوردن غذا یا نوشیدن زیاد خودداری کنید.
تحقیقات جدید نشان داده اند کسانی که از سلامت ذهنی بیشتری برخوردار بوده و از مغز خود بیشتر استفاده می کنند و به اصطلاح از آن بیشتر کار می کشند، ازنظر جسمانی و اجتماعی افرادی فعال تر و مطرح تر هستند.
با شرکت در گروه های اجتماعی مختلف، فرصت های یادگیری بیشتری را دراختیار خود قرار دهید. فرصت حضور یافتن در هر جمعی را مغتنم شمرده و سعی کنید بتوانید از آن جمع چیزهای تازه ای یاد بگیرید. به چالش کشیدن مغز با حل معما یا پازل هم تمرین خوبی برای فعال شدن ذهن شما است.



نکته آخر :
دکتر منوچهر قهرمانی تاکید می کند: متاسفانه زمینه بروز سکته در کشور ما در حال حاضر از دوران کودکی آغاز می شود. نوع بازی کودکان که منجر به کمبود تحرک در آنها شده و الگوی تغذیه کودکان که با باورهای غلط به افزایش چاقی آنها انجامیده است، شرایط سکته قلبی را در بزرگسالی ایجاد می کند.

دکتر قهرمانی برای پیشگیری و کاهش سکته های قلبی بر تغییر الگوی تغذیه ، ورزش و تحرک و مقاومت در برابر استرس ها و فشار های عصبی تاکید کرد



برگرفته از:www.118ba118.com

برگرفته از :
http://nabodivojdan.blogfa.com/post-5.aspx

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.